Škocjan 51, 8275 Škocjan, tel.: 07 38 46 600 os-skocjan@guest.arnes.si
V petek, 26. 4. 2024, so se tri učenke naše šole, Viktoria Hočevar, Doroteja Halas in Tajda Povše, z mentorico Danielo Zupan Dežman udeležile 34. otroškega extempora v Kostanjevici na Krki, ki ga je organizirala Osnovna šola Jožeta Gorjupa. Naslov letošnjega extempora je bil “Življenje je vrtiljak”. Učenke so na večjo leseno ploščo ustvarjale v stilu ulične umetnosti oz. “street art-a”. Ustvarjale so z akrilnimi barvami, spreji in šablonami (stencili), ki so jih v naprej pripravile. Pri svoji zamisli za sliko so izhajale iz družbene kritike in lastnih pogledov na svet. Za navdih pa jim je služil ulični umetnik Banksy. Nastala je estetsko močna in izčiščena likovna podoba, ki gledalca spodbudi k refleksiji o bremenih družbe ter vlogi umetnosti v življenju posameznika. 
Po dopoldanskem ustvarjanju so si učenke ogledale še bližnjo Galerijo Božidar Jakac, popoldne pa so se udeležile otvoritve razstave in prireditve ob dnevu upora proti okupatorju, kjer so za svoje delo prijele tudi priznanja. 
 
Prisrčno vabljeni k ogledu likovnih izdelkov extempora, ki so razstavljeni v okolici Osnovne šole Jožeta Gorjupa in preostalih delih Kostanjevice na Krki. 

 Zapisala: Daniela Zupan Dežman

Galerija fotografij:

(Visited 106 times, 1 visits today)
Dostopnost