Škocjan 51, 8275 Škocjan, tel.: 07 38 46 600 os-skocjan@guest.arnes.si

Letošnje leto, pod okriljem Zveze prijateljev mladine, že 70. leto zapored poteka teden otroka. Letos poteka med 7. in 13. oktobrom pod temo: Otrok, nepopisan list. Teden bomo na poseben način z raznolikimi in zanimivimi aktivnostmi obeležili tudi na naši šoli.

Tema letošnjega tedna nas nagovarja, da pomislimo, kaj je tisto bistveno, kar pri otroku, ki se rodi kot nepopisan list, ostaja nespremenjeno v vseh časih, od naših prednikov pa do današnjega časa. »Biti otrok« je bistvo, ki je skupno vsem otrokom tega sveta – pomeni pa, da imajo vsi otroci temeljne potrebe, ki se ne spreminjajo in so večne. To so potreba po ljubezni, varnosti, toplem in zdravem domu, igri, prostem času z vrstniki, potreba po podpori za razvijanje talentov in interesov.

Tudi na naši šoli si bomo v prihodnjem tednu prizadevali za to, da našim učencem skozi raznolik in pester nabor dejavnosti, tudi v okviru kulturnega in tehničnega dne, omogočimo pogoje za srečno in izpopolnjujoče otroštvo. Popišimo nepopisane liste otroštev skupaj na prijeten in zabaven način.

(Visited 134 times, 1 visits today)
Dostopnost