Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je potekal 15. 11. 2024, je osredni dogodek Dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo tretji teden v mesecu novembru.
Šolski dan v prvem triletju smo pričeli z zajtrkom, ki je vključeval lokalno pridelano hrano: med, maslo, kruh, mleko in jabolko. Nato pa nadaljevali z naravoslovnim dnevom. Ustvarjali in delali smo v različnih delavnicah, ki so bile zasnovane z namenom ozaveščanja o pomenu lokalne hrane in ohranjanja kulturne dediščine. Obiskali smo Kaplerjev mlin, kjer so smo spoznali postopek mletja moke in pomembnost ohranjanja tradicionalnih obrti. Izdelovali smo pogrinjke in si pripravili zdrav prigrizek iz lokalnih sestavin. Poseben poudarek smo namenili pregovorom o kruhu, ki nam je približal kulturno dediščino in pomen kruha v naši tradiciji. Dan smo zaključili z učenjem pesmice o kruhu, ki nas je navdušila in nam na zabaven način približala pomen te osnovne živilske sestavine.