Škocjan 51, 8275 Škocjan, tel.: 07 38 46 600 os-skocjan@guest.arnes.si

SPREJEM PRVOŠOLCEV V ŠOLSKO SKUPNOST

Dne, 11. 10. 2024, je bil za prvošolce prav poseben dan, saj so bili sprejeti v šolsko skupnost in tako postali »pravi metelkarji«, najmlajši člani šolske skupnosti.
Prvi koraki, radovednost in tudi malce treme so za njimi in danes smo jim z veseljem in ponosom odprli vrata v svet učenja, prijateljstva ter novega znanja.

Program sprejema so popestrili tretješolci s Kekčevo pesmijo, osmošolci z recitacijo Zvezdane Majhen Prvo šolsko leto, prvošolci so zaplesali ples Pike Nogavičke,  prvošolci iz POŠ Bučka so deklamirali pesem Zvezdane Majhen Psička gre v šolo ter vsi učenci 1. in 2. razreda POŠ Bučka pa zaplesali ples. Člani folklorne skupine 3. razreda so se nam predstavili s točko Pastirica, drugošolci pa z recitacijo Nika Grafenauerja z naslovom Sladkosned.
Prvošolci so nato izrekli zaobljubo, ki so jo ponavljali za predsednikom šolske skupnosti Jakobom Kraljem iz 8. b-razreda in tako postali člani šolske skupnosti, za to pa so prejeli tudi potrdila.

Ves čas med prireditvijo smo oblikovali »nepopisan list«;  kar je poslanica letošnjega tedna otroka ZPM; ko je vsak nastopajoči prispeval svojo sliko, besedo, misel.

Čestitamo.

 

 

(Visited 45 times, 1 visits today)
Dostopnost