Škocjan 51, 8275 Škocjan, tel.: 07 38 46 600 os-skocjan@guest.arnes.si
V ponedeljek, 24. junija, smo imeli prireditev ob dnevu državnosti, ki ga naša domovina praznuje 25. junija. Na ta dan je slovenska skupščina slovesno sprejela Temeljno ustavno listino o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije. S tem dokumentom se je Slovenija razglasila za samostojno državo. Slovesna razglasitev neodvisnosti je bila potem 26. junija, pol leta po razglasitvi rezultatov plebiscita o osamosvojitvi. 26. junija so širom po naši domovini proslavljali, najbolj množično pa v Ljubljani. Naslednje jutro po razglasitvi samostojnosti se je začela deset dnevna vojna za Slovenijo. Naša domovina praznuje 25. junija v spomin na pomembno prelomnico v naši preteklosti. Letošnje leto praznuje 33. rojstni dan.
 
V čast našemu pomembnemu prazniku so učenci s pomočjo mentorjev pripravili kulturni program, katerega vodilna misel je bila »Dom, domovina, svet«. Nastopali so učenci pevskega zbora, mladi folkloristi, deklamatorji, petošolci z dramsko uprizoritvijo ustoličevanja karantanskega kneza, mladi glasbeniki in plesalci. Program sta lepo povezovala Jernej Kovačič in Maša Kum.
 
Na prireditvi nas je nagovoril tudi župan občine Škocjan Jože Kapler, ki je zaželel prijetne počitnice in lep praznični dan. Ravnateljica Janja Lesjak je vsem učencem namenila spodbude besede ob zaključku šolskega leta. Sledil je drugi del prireditve, ki je bil namenjen priznanjem učencem, ki so dosegli učni uspeh 4, 65 in več. Razredniki in ravnateljica Janja Lesjak so le-tem podelili knjižne nagrade.
Zadnji šolski dan smo potem zaključili po oddelkih s podelitvijo spričeval, različnih priznanj in druženjem s prijateljskimi razredi.
Vsem želimo lepe in varne počitnice.
V imenu ekipe za obeležitev praznika:
Gabrijela Kovač
 
Fotografije: Jan Cerle
 
 
(Visited 55 times, 1 visits today)
Dostopnost